Startersleningen Nuth (11-04-2018)

Dit item is verlopen op 01-06-2018.

Koopstarters in de gemeente Nuth kunnen vanaf nu een starterslening aanvragen voor de aankoop van een woning.

De gemeenteraad heeft besloten deel te nemen aan de startersregeling en hiervoor het benodigde budget beschikbaar gemaakt. Ook de Provincie Limburg neemt een deel van de leningen voor haar rekening en het budget inmiddels aan de gemeente toegekend.

De starterslening is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het SVn verzorgt de aanvraag, het beheer en de administratie van de leningen.

De gemeente Nuth volgt de gemeente Onderbanken en Schinnen, die al langer startersleningen verstrekken. Goed nieuws dus voor koopstarters in de toekomstige gemeente Beekdaelen.

Voor wie is de lening?

Met een starterslening kunnen starters het verschil tussen de koopprijs van hun eerste koopwoning en hun maximale hypotheekbedrag overbruggen. U bent koopstarter als u nog niet eerder in het bezit geweest van een koopwoning.

De koopsom van de woning mag inclusief eventuele verbeterkosten maximaal € 173.000 bedragen. De Starterslening bedraagt maximaal € 37.000.

Informatie of een aanvraagformulier

Meer informatie over de Startersregeling vindt u op website van SVn gaan: www.svn.nl/particulieren/lening/starterslening

Voor het aanvragen van een adviesgesprek of een aanvraagformulier kunt u een afspraak met ons maken. Een afspraak maakt u bij voorkeur digitaal op www.nuth.nl. Een telefonische afspraak via het telefoonnummer 14045 of persoonlijk aan de receptie kan natuurlijk ook. De afspraaktijden zijn dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).