Gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde (13-03-2017)

Dit item is verlopen op 01-05-2017.

Via diverse media  verschijnen berichten over WOZ-bureaus en makelaars die namens u bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Zij hanteren daarbij slogans zoals: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk? Het is goed om te weten dat deze bureaus vergoedingen krijgen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier tot wel ruim € 700,- per bezwaar aan verdienen.

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Het indienen van een bezwaar door een WOZ-bureau, heeft als consequentie dat dit voor de gemeente leidt tot hogere kosten dan wanneer u zélf bezwaar zou maken bij BsGW. Deze kosten, die betaald moeten worden aan de WOZ-bureaus, worden namelijk betaald uit de algemene middelen van BsGW en worden dus opgebracht door alle inwoners van gemeenten die bij BsGW zijn aangesloten. Deze kosten moeten uiteindelijk worden doorberekend in het belastingtarief.

BsGW helpt u gratis

Wij vragen u daarom ook om uw bezwaar rechtstreeks in te dienen bij BsGW. BsGW wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Zij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat zij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen zij deze graag voor u aan.

Eerst bellen, snel geholpen

BsGW adviseert om eerst even te bellen met 088-8420420. In gesprek met een van hun taxateurs kan uw vraag direct worden beantwoord of uw probleem snel worden opgelost. Stuurt u uw bezwaar liever in, doe dat dan vóór 15 april digitaal via de persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. U ontvangt snel antwoord. Bezwaren die via post of via zogenaamde WOZ-bureaus worden ontvangen hebben een langere afdoeningstermijn en worden later beantwoord. 

Pagina opties